Herken je dit?

Je zit niet lekker in je vel. Je worstelt met jezelf en komt er in je eentje niet uit. Misschien ervaar je klachten zoals slecht slapen en een kort lontje naar de mensen in je omgeving? Nog langer zo doorgaan is geen optie. Je bent eruit dat je hulp wilt, maar je weet niet goed hoe je dit kan aanpakken. Hoe maak je een keuze? Bij wie kun je advies inwinnen?

Wat is voor jou belangrijk?

Een hele belangrijke vraag is hoe je kies je nu een psycholoog die bij je past? Dat is een vraag die ik veel hoor als mensen mij opbellen. Hoe weet ik of we bij elkaar passen? Voor de meesten is het belangrijk dat er een vorm van een persoonlijke klik moet zijn, dat je je veilig voelt en dat diegene je kan helpen. Maar ja dat lijken de meesten, toch? Dus hoe weet je of ik bij je pas? Hieronder enkele dingen waar je over na kunt denken of plan een kennismakingsgesprek met mij. 

Praktische tips voor je zoektocht:

– Neem eens een kijkje op de website van de psycholoog, spreekt het je aan?
– Is er sprake van een wachtlijst? en zo ja, hoelang is die? Ik heb geen wachtlijst omdat ik altijd ruimte vrij heb voor nieuwe intakes.
– Staat er iets vermeld over de procedure? de intake, vragenlijsten en wanneer start de behandeling? Bij mij kan de intake binnen 1 week en gaan we daarna direct aan de slag.
– Lees de referenties van cliënten of opdrachtgevers. Deze staan bij mij op de homepagina.
– Kun je rechtstreeks terecht of heb je een verwijsbrief nodig? Bij mij kun je rechtstreeks komen zonder tussenkomst van een huisarts. De afspraken worden bij mij niet vergoed. Echter, bij de zorgverzekeraar moet je wel eerst 385 euro eigen bijdrage betalen.
– Wil je een psycholoog die maatwerk levert? Die niet alleen volgens een protocol werkt? Die echt luistert naar jou? plan dan een kennismakingsgesprek met mij.

Wil jij weer lekker in je vel te zitten?

om je Wie ben ik als psycholoog? 

Ik ben een psycholoog die zich richt op gezondheid, arbeid en organisaties. Dus ik werk met volwassenen op het gebied van gezondheid en/of werk. Klinkt vast nog heel breed, of niet?

In mijn praktijk in Rosmalen begeleid ik mensen bij re-integratie zoals stress of burnout. Maar ik help ook bij loopbaanvragen of bij het maken van een CV of het schrijven van een sollicitatiebrief. Als trainer verzorg ik workshops op het gebied van soft skills. Daarbij kun je denken aan het leren geven van feedback, presentatievaardigheden of samenwerken. De training omgaan met werkdruk en stress is een veelgevraagde training voor het onderwijs en kinderopvang. Het klinkt heel divers en juist dat maakt het voor mij zo enorm leuk. De afwisseling en de dynamiek. Het werken met mensen 1 op 1 en daarnaast het gevoel hebben met de organisatie.

Ik ben een psycholoog met hart voor de mens. Iemand die graag naar je luistert en met je op weg gaat om je te helpen bij wat jij nodig hebt. Mensen die bij mij in begeleiding zijn geweest geven terug dat ze het erg prettig hebben gevonden om hun verhaal te doen en dat er sprake was van maatwerk! De oefeningen waren praktisch en sloten aan bij wie ze waren. Naast dat het serieuze onderwerpen zijn waar we mee aan de slag gaan is er zeker ook ruimte voor humor en luchtigheid. 

 

Ik liep al een tijdje op mijn tenen. Mijn leidinggevende kreeg dit in de gaten en bood me gesprekken aan bij Rolanda.
Rolanda benoemde in het eerste gesprek al mijn patroon van continu doorgaan. Inderdaad wilde ik me graag bewijzen en ging ik over mijn grenzen heen. Ik werkte vaak tot laat in de avonduren om het nakijkwerk af te krijgen. Ook pakte ik allerlei extra taken op zoals het organiseren van schoolreisjes. We hebben samen gekeken naar hoe mijn balans er beter uit kon gaan zien. Ik gebruik deze inzichten en tips nog dagelijks en ervaar nu meer rust en werkplezier.

Marlies

docent middelbaar onderwijs, Den Bosch

Plan nu een kennismakingsgesprek

Wil jij weer lekker in je vel te zitten? Wil jij de regie terug over je leven?
Kortom, wil jij aan de slag met jezelf? 

Plan dan nu een telefonische kennismaking van 30 minuten.
Ik hoor graag waar ik je mee kan helpen.