Stress en mogelijk een burnout? 

Lees hier wat een burn-out precies is of bekijk mijn video’s waarin ik uitleg geef over wat kenmerken en symptomen zijn van burn-out.  Hierin vertel ik hoe jij en je omgeving deze burn-out symptomen kunnen herkennen. Nieuwsgierig welke behandeling voor jou het beste is? Mail me!

Stressklachten en burnout hebben een lichamelijke en een psychische component. We maken samen een behandelplan op maat naar duurzaam herstel.

Wij werken samen aan duurzaam herstel:
Fase 1: stoppen met roofbouw en bevorderen van het herstelvermogen;
Fase 2: opbouw vitaliteit en verbetering zelfmanagement;
Fase 3: verdere opbouw conditie en (sociale) re-integratie (Spoor 1).

Burnout?

Denk je dat je een burn-out hebt? Lukt het je niet meer om, zowel op je werk als privé, alle ballen in de lucht te houden? Door chronische stress en druk kun je burned-out te raken. Denk je dat een burn-out jou niet zo snel zou overkomen? Heel eerlijk, als je dit leest ben je misschien al op weg hiernaartoe.

Ik adviseer je dan ook om hier nu iets mee te doen. Want vaak wordt dit niet vanzelf beter; het zal juist langer duren voordat je je weer ‘jezelf’ of sterker voelt. Ik help je hierbij graag met de best passende hulp en informatie. Bekijk mijn video’s waarin ik het toelicht.  Hierin vertel ik hoe je wat gezonde en ongezonde stress is, wanneer je kunt denken aan een burnout, welke rol het werk en je omgeving spelen, welke rol bewegen speelt en nog veel meer. Veel kijkplezier!

 

TIP

Een burn-out behandeling wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering en moet je vaak zelf betalen. Vaak is er wel een vergoeding mogelijk via je werkgever, zeker als klachten te maken hebben met werk, of van invloed zijn op je werk

Maak een afspraak!

Denk je dat je een burn-out hebt? Blijf niet met je klachten lopen en neem contact met mij op. Ik geef je graag persoonlijk en vrijblijvend advies.

 Persoonlijk advies  Geen wachtlijst  Direct een afspraak

Bekijk mijn video’s over stress en burnout. 

Wat is een burn-out?

Burn-out is een specifieke toestand van emotionele en fysieke overbelasting.  Mensen die een burn-out hebben zijn emotioneel uitgeput en hebben vaak een lage dunk van hun eigen competenties. Ook zullen zij zich vaak afstand nemen van andere mensen. Als je een burn-out hebt voel je je opgebrand. Je kunt geen energie meer vinden om werk te verrichten. Iedere gevraagde actie lijkt er 1 te veel. Een burn-out ontstaat niet in 1 keer maar is vaak een gevolg van langdurig over je grenzen heengaan. Je doet heel erg je best maar er komt niets uit. Vaak wordt een burn-out verward met andere ziektebeelden zoals depressie, overspannenheid en CVS.

 

Multi-disciplinair samenwerking bij behandeling burn-out

Tijdens de behandeling van een burn-out werk ik regelmatig samen met andere disciplines. Daarbij kun je denken aan fysiotherapie, osteopathie, hypnotherapie of mensendieck. Maar ook andere disciplines kunnen zeker een onderdeel van de behandeling uitmaken.

 

Rolanda heeft me geholpen met het hervatten van mijn werkzaamheden na een periode thuis. Het was hierbij van grote toegevoegde waarde dat ze onze organisatie goed kent.

Ik had onder andere behoefte aan praktische hulp, zeker tijdens de(ze) corona-periode! Hoe deel ik mijn werkdag in thuis? Wanneer mag ik tevreden zijn met en over mijn werkzaamheden? Hoe stap ik, weer terug op de werkvloer, over drempels die ik (me)zelf heb opgelegd? Ze heeft goed naar me geluisterd en me hier iedere keer stapsgewijs in meegenomen. Rolanda heeft een open en prettige manier van communiceren. Ze is positief kritisch en helpt je echt om zelf de volgende stappen te zetten. Ik ben blij dat mijn werkgever me de kans heeft gegeven om op deze manier terug in het arbeidsproces te komen.

Anoniem

Medewerker voortgezet onderwijs in Den Bosch, Anoniem