Acceptance and Commitment Therapy

Wil jij leren om het zinloze gevecht met vervelende gedachten, emoties en lichamelijke sensaties te staken? Wil jij je aandacht leren richten op dingen die je werkelijk belangrijk vindt in het leven? Dat kan!

Wat is ACT?

Psychologische flexibiliteit stelt je in staat om op een flexibele manier met je problemen om te gaan, en je leven in te vullen op een manier die waardevol is voor jou. Psychologische flexibiliteit, is de samensmelting van de zes kerncomponenten (acceptatie, defusie, zelf, hier en nu, waarden, handelen) van Acceptance and Commitment Therapy, een relatief nieuwe vorm van gedragstherapie.

Wat levert het je op?

Je stopt met vechten tegen onvermijdelijke omstandigheden die uiteindelijk ten koste gaan van een vitaal en waardevol leven. Je krijgt meer persoonlijke veerkracht en flexibiliteit, je leert mee te buigen bij tegenslagen en te blijven investeren in dat wat je belangrijk vindt.

In deze workshop vertel ik je wat ACT ( Acceptance and Commitment Therapy) is, licht ik de scores van je ingevulde vragenlijst toe en bespreken we aan de hand van oefeningen hoe je het kunt toepassen in je werksituatie.

Tijdens de workshop krijg je via de ACT GUIDE APP veel extra materiaal om tussentijds mee aan de slag te gaan. Denk daarbij aan veel oefeningen, filmpjes en uitleg.