Wie is Rolanda Bonte?

Als kind luisterde ik graag naar mijn oma. Ze kletste veel met mijn moeder en samen analyseerden ze situaties en personen uit hun omgeving. Altijd zonder oordeel. Ook ik vond het interessant om uit te zoeken waarom mensen bepaalde keuzes maken.

Psychologie zit in bloed. Mijn opa (Veraart) was vroeger directeur geneesheer van een instelling en psychiater (zenuwarts). Hij runde met veel passie op diverse plekken het bewind. 

Diezelfde passie herken ik mijzelf. Ik ben bijzonder gedreven om mensen te ondersteunen en daarbij maatwerk te leveren. Zelf ben ik een rustige, open en toegankelijke persoonlijkheid met humor en creativiteit. Mijn interesse voor de mens en zijn psyche (denken, voelen en gedrag) is nooit weggegaan. Ik hou van mijn vak en doe regelmatig aan (bij)scholing en werk ook aan mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Ik blijf het een prachtig vak vinden waarbij het mijn missie is om  mensen te helpen groeien en in beweging te zien komen, zodat ze zelf weer de eigen regie kunnen pakken. 

 

“Mensen in hun kracht zetten en zorgen dat denken en voelen weer in balans komen.”

Psycholoog Rosmalen en Den Bosch

Het mooie van psychologie vind ik is dat je nooit bent uitgeleerd. Dat je altijd leert van mensen, dat je in interactie gaat met mensen en dat je ziet hoe mensen in hun werk staan. Dat je kijkt bij bedrijven hoe het eraan toe gaat, dat je ziet wat nieuwe managementstijlen voor effect hebben op het welbevinden van individuen. En dat zoals ik werk, vanuit de individuele cliënt, dat je vooral kijkt waar zij zitten, waar hun beperkingen en vooral mogelijkheden liggen en hoe je hun kan helpen verder te ontwikkelen of daarmee kan leren om te gaan. Dat blijft voor mij altijd interessant. Het is elke keer weer een ontdekkingstocht voor de ander maar ook voor mij.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Als psycholoog bied ik verschillende vormen van therapie en coaching in mijn praktijk Rosmalen voor volwassenen. Voor zowel specifieke, algemene of (voor jou nog) onduidelijke problemen, grote als kleine vragen, een ‘apk’ voor jezelf en/of een wens naar persoonlijke ontwikkeling ben je welkom. Vanuit de stromingen van de positieve psychologie en Acceptance and Commitment Therapy (ACT) denk ik niet in diagnoses, maar meer in kapstokken van waaruit ik onderzoek welke krachten en uitdagingen jij tegenkomt en hoe je weer gaat komen tot optimaal functioneren op alle levensgebieden.

Neem de tijd voor een mentale APK!

“Hoe gaat het nu echt met me?”

Ik denk vanuit kwaliteiten en talenten in plaats van klachten en diagnoses. Door juist naar jou te kijken/luisteren/voelen, kunnen we ook gaan zien welke gedachten je in de greep hebben, welke maskers je op bent gaan zetten, hoe je overleeft in plaats van leeft, welke pijn nog vast zit. In mijn manier van werken heb ik respect voor de klacht en kijken we vooral wat er nog meer is en hoe je je sprankelende zelf weer leert te (her)ontdekken.

MIJN VISIE 
“Voorkomen is beter dan genezen” en “denk in mogelijkheden i.p.v. beperkingen”. Door een vroege inzet op herkenning van stresssignalen en effectief sturen op effectiviteit en inzetbaarheid van mensen bij psychische klachten, kun je als werkgever en werknemer een hoop ellende besparen. Arbeidsverzuim (vaak langdurig) ten gevolge van stress en psychische klachten is de laatste jaren namelijk drastisch gestegen. Door zowel werkgevers als werknemers te begeleiden bij het creëren of versterken van een gezonde mentale balans, kan het (langdurig) verzuim voorkomen worden en het welzijn van mensen vergroot worden.

Mijn werkervaring

In 2003 ben ik afgestudeerd als Arbeids- en Organisatiepsycholoog aan de Universiteit van Tilburg. Na mijn studie ben ik gestart als re-integratiespsycholoog in het zuiden van het land. Daarna heb ik een jaar gewerkt als assessmentpsycholoog. Van alleen maar assessments uitvoeren kreeg ik helaas weinig werkplezier. Vervolgens ben ik gaan werken bij een grote arbodienstverlener als arbeidspsycholoog, adviseur en trainer. Dit was een prachtige combinatie van rollen waardoor ik bij veel bedrijven binnenkwam en ze mocht helpen. In 2012 heb ik besloten om de stoute schoenen aan te trekken en mijn eigen praktijk te beginnen. Tot op vandaag doe ik dit met enorm veel plezier en passie onder mijn eigen naam: ROLANDA BONTE! Het is een geweldige combinatie van ondernemerschap en inhoudelijk goede psychologische gesprekken.

Geboren en getogen in Rosmalen

Inderdaad, ik ben een echte Rosmalenaar. Geboren in 1978 in Rosmalen in de wijk Molenhoek. Na mijn basisschool (De Godfried Bomansschool) ging ik naar de middelbare school in Den Bosch. Ik heb daar MAVO (J.F. Kennedy), HAVO-top (Mariënburg) en Atheneum (Jeroen Bosch College) afgerond. Op mijn 17e zijn we verhuisd naar de wijk Maliskamp. Ik ben “even” weggeweest om te studeren op de Universiteit in Tilburg. Tja, daarna verliefd, verloofd én getrouwd. Voor een aantal jaren hebben we gewoond in de wijk de Grootte Wielen. In 2012 zijn we verhuisd: terug naar Maliskamp. In 2022 zijn we verhuisd naar een rijksmonument in Geffen. Tja, dat huis was zo gaaf dat we hier nu met onze 2 jongens met heel veel plezier wonen. Hierdoor kwam tevens mijn droom uit om een praktijk én trainingsruimte aan huis te hebben.