Loopbaancoaching

Als arbeidspsycholoog ben ik gespecialiseerd in loopbaancoaching gericht op heroriëntatie van werk, functie of studie. Bent u niet zeker of u op de juiste plek zit binnen de organisatie, bent u op zoek naar meer uitdaging of zoekt u een nieuwe baan maar weet u niet waar te beginnen? Dan is loopbaancoaching zeker iets voor u.

 

CAREER STORY INTERVIEW

Het Career Story Interview is een specifieke vorm van storytelling.

De methode is kort en kernachtig en vooral interessant voor cliënten die te maken hebben met een loopbaanbreuk, voor een keuze staan of hun drijfveren willen (her)ontdekken.  De methode is licht, supersnel en tegelijk diepgaand.

Verhalen geven betekenis aan gebeurtenissen in je leven. Die betekenis kun je achterhalen door gericht die verhalen te onderzoeken, zodat ze gebruikt kunnen worden om nieuwe stappen te gaan zetten die jouw verhaal verder helpen. CSI lijkt magisch te werken, maar rust op professionaliteit, ervaring en inzicht.

 

Effectief
In 2 tot 3 gesprekken ontdekt u antwoord op je eigen loopbaanvraag. In feite verbindt je in één sessie weer met je kern, waardoor je authentieker en kleurrijker wordt.

Voor wie?
Deze narratieve methode is vooral interessant voor medewerkers die te maken hebben met een breuk in hun loopbaan, een loopbaandilemma hebben of op zoek zijn naar hun drijfveren. Na afloop heeft de medewerker zijn kwaliteiten en motieven helder en weet wat de rode draad is in zijn ontwikkeling.

Gemiddeld 3 gesprekken
Deze methode bestaat doorgaans uit drie gesprekken. Dit lijkt ook de kracht te zijn: een sterk gestructureerde en systematische methode, inclusief specifieke vragen en aanwijzingen. De methode is primair gericht op (zelf)inzicht: via de vragen, en opdrachten en spiegeling door de begeleider, wordt de cliënt iets duidelijk; dat inzicht leidt vervolgens tot concrete stappen.

Met welke vragen kan ik terecht?

 

Met deze (en andere loopbaan-) vragen kun je bij mij terecht:

  • Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik?
  • Hoe schrijf ik een CV en sollicitatiebrief?
  • Waar liggen mijn kwaliteiten en hoe kan ik deze optimaal inzetten in mijn werk?
  • Welke functie past bij mij?
  • Hoe (her)vind ik de passie in mijn werk?
  • Ik wil eigenlijk iets anders, maar vraag me af wat en hoe?
  • Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging maar kan geen keuze maken
  • Hoe ga ik om met het sollicitatiegesprek en/of salarisonderhandelingen?
  • Hoe moet ik omgaan met sociale media en netwerken?
  • Hoe geef ik een goede (elevator)pitch?

Maatwerk

Tijdens het intakegesprek bespreken welke vragen je hebt en geef ik als arbeidspsycholoog aan hoe jou traject het beste eruit kan zien.